Michelinský šéfkuchař Christopher Naylor míří opět do Prahy!

Pražská restaurace Il Giardino Toscano Vás zve ve spolupráci s restaurací Vermeer v Amsterdamu na exkluzivní večer v podání Chrise Naylora, michelinského šéfkuchaře, a Filipa Šulce, šéfkuchaře restaurace II Giardino Toscano.
Angličan Chris Naylor přiletí do České republiky již podruhé, a to po 7 letech, kdy se dvěma dalšími michelinskými šéfkuchaři připravoval slavnostní catering u příležitosti 100. finále tenisového zápasu Davis Cup.
Výjimečná večeře se uskuteční 31. října od 18 hodin. Speciální 6chodové degustační menu doprovází pečlivě vybraná prémiová vína z vinařství Salabka, které představí jejich someliér.
Uvítací přípitek se podává na terase Sky Lounge s výhledem na pražské panorama. Oba šéfkuchaři zde představí zábavné amuse bouche – jedlé létající balónky, lístky růží se smetanovou omáčkou, mraženou marakuju s kávou a mátou a marinované ústřice v manzanille s jogurtem a okurkou.
Šestichodové menu s vinným párováním bude následně servírováno v restauraci II Giardino Toscano.
▪ Makrela marinovaná s jablky a zázvorem s pyré z červených paprik a olivovým bujonem
Sekt La Noble Brut – Cuvée Royale
▪ Tomatovo-jahodový tatarák s tuňákem a ančovičkami
Pinot Noir rosé 2018
▪ Pečená hřebenatka v chlebu, fermentovaná švestka a celerové jus
Sylvánské zelené 2019
▪ Krevetové carpaccio se sezonním dresinkem a slámou z hovězích žeber
Ryzlink rýnský 2016
▪ Pečené telecí s dýňovým pyré a křenovou granolou
Pinot Noir 2015
▪ Švestkový dort s mascarpone, medem a marcipánem
Le Précieux 2015 Neronet
Cena večeře včetně párování s víny je 2 950 Kč na osobu.
Počet míst je omezen.
Rezervace a kontakt:
Andrea Konderová, Sales Manager
tel.: +420 257 153 415
e-mail: a.konderova@nh-hotels.com
Christopher Naylor
Christopher působí v restauraci Vermeer hotelu NH Collection Barbizon Palace v Amsterdamu, která pod jeho vedením obdržela jednu michelinskou hvězdu. Svou kariéru začal v Londýně. V Nizozemsku pokračoval ve svém profesním rozvoji pod vedením šéfkuchaře Roberta Kranenborga, kde řídil mimo jiné kuchařské týmy Le Cirque*, Vossius* a La Rive ** v hotelu Amstel. Jeho styl vaření je možno popsat jako kreativní a výstřední s vysokým respektem pro sezónní produkci a oblast, ze které tato produkce pochází.
Více informací o restauraci Vermeer www.restaurantvermeer.nl/en/
Il Giardino Toscano Hotel nh Collection Prague
II Giardino Toscano je italská restaurace s kuchyní zaměřenou na region Toskánska. Z terasy uprostřed zeleně můžete obdivovat krásný výhled na Prahu. Milovníci unikátních zážitků si přijdou na své, do restaurace vede přímo z hotelové lobby hotelu NH Prague City lanovka. Šéfkuchařem je Filip Šulc.
Více informací o restauraci Il Giardino Toscano
www.ristoranteilgiardino.cz