Loading color scheme

Filip Bandžak a Anda-Louise Bogza u Salvátora

V rámci koncertní řady Belcanto Prague v pražském kostele U Salvátora, v Salvátorské ulici, měli milovníci vážné hudby za přítomnosti velvyslanců a oficiálních představitelů zastupitelských úřadů zcela výjimečnou možnost slyšet to nejlepší z českého a světového písňového repertoáru v podání skutečných mistrů svého oboru. Pražskému publiku se představili sólisté světového jména, vynikající český barytonista Filip Bandžak a sopranistka Anda-Louise Bogza, nositelka ceny Thálie v kategorii opera. Jejich výjimečné vystoupení probíhalo za varhanního a klavírního doprovodu Františka Šťastného a Antona Aslamase.

Magazínu Statuss se po koncertu podařilo získat krátký rozhovor s panem Bandžakem, který je také zakladatelem a duchovním otcem koncertní řady Belcanto Prague. Zároveň jsme se zeptali na jeho nejbližší plány
a na co dalšího se v nejbližší době můžeme těšit.

Děkujeme za výjimečný zážitek! Jak se Vám vystupovalo před pražským publikem v písňovém repertoáru?
Dnešní publikum bylo velice přátelské. Díky jejich vřelému přijetí panovala během celého našeho vystoupení skvělá atmosféra, kterou jsme si všichni užili.

Jak se Vám líbila akustika? Překvapilo nás, že i v posledních řadách se zvuk netříštil, a že oběma sólistům bylo skvěle rozumět…
To mě těší. Musím říct, že akustika kostela U Salvátora i pro mne byla příjemným překvapením. Proto jsme také přednesli první část koncertu ze shora od varhan.

To bylo velmi originální a myslím, že to publikum ocenilo. Co pro Vás znamená písňová tvorba a jak často vystupujete v komorním repertoáru?
Vzhledem k tomu, že se většinu sezóny pohybuji převážně v operním repertoáru, vždy mne potěší příležitost publiku představit i komorní tvorbu, tím spíš, pokud se jedná o repertoár českých skladatelů. Proto mám také velkou radost, že dnešní publikum ocenilo kromě jiného také písně Antonína Dvořáka, který je mým oblíbeným českým skladatelem.

A na jaká Vaše nejbližší vystoupení v České republice se v rámci koncertní řady Belcanto Prague můžeme těšit?
Vedle připravovaných komorních koncertů to bude tradiční Benefiční operní galakoncert, který proběhne 23. dubna 2020 v Dvořákově síni pražského Rudolfina, kam bych vás tímto rád pozval. Galakoncert se uskuteční v rámci koncertní řady Belcanto Prague. Vystoupím spolu s mojí světově známou kolegyní, sopranistkou Tatianou Lisnic, za doprovodu Thüringen Philharmonie a Kühnova dětského sboru, pod taktovkou maestra Charlese Olivieri-Munroe. Z výtěžku koncertu chceme jako každý rok financovat určitý konkrétní projekt, který pomůže potřebným. V minulosti se nám, například, opakovaně podařilo pořídit vybavení pro onkologické oddělení Nemocnice Na Bulovce, nebo pomoci onkologicky nemocným dětem.

To je skvělé. Těšíme se na naše další setkání, na Vaše vystoupení. Děkujeme Vám za rozhovor a přejeme mnoho úspěchů.
Děkuji a brzy na viděnou.

AKTUÁLNÍ ČÍSLO

Naši partneři

komora clen

Audi

smart 270x371 02

Paliy

Banner LaVino

Banner cafedock

Banner cafedock2

onix

Banner felixir

Banner lexus

Banner Lazne

Banner reviderm

Banner napoleon