Loading color scheme

Jak se rodí hvězdy

Také jste chtěli být součástí okamžiku, kdy se zrodí hvězda? Kdy burácejí standing ovations a ve vzduchu je cítit esence něčeho výjimečného?

Takové štěstí mívají herci, tanečníci, módní návrháři, vizionáři, prostě ti, ke kterým chodí múzy častěji, než k jiným smrtelníkům. A pak také rodiče, nejbližší přátelé a patroni umělců, kteří svým výkonem umí rozrezonovat náš šestý smysl. Smysl pro krásu a umění. Podobné příběhy se dějí a vznikají díky vysoké pracovní morálce, kterou neudrží každý. Být hvězdou je pro odvážné, pokorné a sebevědomé. A nadané. Hledali jsme je mezi mladou generací, protože ta jednou bude součástí statusu své rodiny, města, státu, společnosti, ale třeba i něčí firmy. Chtěli jsme vědět, jak se daří talentům, a zda vůbec dokáže někdo z náctiletých v době pohodlí a hojnosti “dřít i snít”. Sen Charlotte Pelclové je nadpozemsky lehounký a rozhodně stojí za pozornost. Je totiž beztížný jako pírko bílé labutě, která ve 13 letech studuje v Moskvě na jedné z nejžádanějších baletních škol. Bydlí na internátě a denně protančí minimálně šest dlouhých intenzivních hodin. Domů, do Hradce Králové, cestuje za rodinou a přáteli dvakrát do roka.
Do Moskvy se nedostane jen tak někdo. Charlotte se díky svému nespornému talentu a hudebnímu cítění věnuje baletu a tanci od tří let. V šesti letech uspěla ve výběrovém procesu do baletní přípravky Národního divadla v Praze, kterou po čtyřech letech úspěšně absolvovala. Její píle ji vynesla až ke studiu na pražské konzervatoři. Každoročně se ke zkouškám přihlásí desítky dívek, šanci má jen nepatrná část z nich. Charlotte prošla mnoha dětskými rolemi a úspěchy, krom jiného si v roce 2015 a 2016 vytančila Grand Prix mezinárodního uměleckého festivalu Rigas Pavasaris a účinkovala s baletem Národního divadla. Ukáplo i několik dětských slziček - ač má Charlotte výjimečné nadání i tělesné dispozice, balet prostě bolí. A málokdo umí vyhrávat boj sám se sebou. Vytouženým zadostiučiněním pak byla pozvánka ke studiu na akademii Velkého divadla v Moskvě. Stalo se tak poté, co v roce 2018 trávila část prázdnin na master class v bulharském středisku Kamchia. Peníze na letenky sháněla celá rodina, aby Charlotte na významné cestě do Ruska doprovodila i její maminka, bývalá tanečnice a choreografka. To ona u své dcery rozpoznala talent a systematicky, ale opatrně ji vedla k ladnému, dokonalému pohybu. „Tažení” na Moskvu prožívaly společně a s velkou zvědavostí. Nejdůležitější bylo nezapomenout nic z baletního vybavení, zvládnout nepatrný jet lag, v ruské metropoli se rychle zorientovat a všude být včas. A samozřejmě uspět u přijímací komise sestavené z těch nejlepších baletních pedagogů. Povedlo se! Třináctiletá dívka z Východních Čech si vybojovala obrovskou příležitost studovat balet na Moscow State Academy of Choreography a naplnit tak svoje krédo: Tančím pro radost vám i sobě. Rodiče přiznávají, že v době “před Moskvou” často vídali povytažená obočí vlastních přátel, zda na dceru nemají vysoké nároky a zda Charlotte opravdu tanec miluje. Odvahou studovat v cizím městě, které je baletní ikonou, přesvědčila podezíravé okolí ona sama. Mladá dáma je nyní jedinou Češkou ve svém ročníku a i to zvedá její prestiž do budoucna. Bude tak ve svém ročníku jedinou Češkou, která v závěrečném roce složí baletní absolutoria a bude se ucházet o angažmá pro velké taneční scény. V ten okamžik s ní budou také její patroni, které stále pro podporu svého studia hledá, prožívat zrození hvězdy.

Prezentační video:
www.youtube.com/user/columbuscz
Foto Mgr. Petr Kleiner
(fota byla pořízena v podvodním prostředí).
Kontakt na zástupce Charlotte:
+420 777 938 958, vaclav.pelcl@seznam.cz

AKTUÁLNÍ ČÍSLO

Naši partneři

komora clen

Audi

smart 270x371 02

Paliy

Banner LaVino

Banner cafedock

Banner cafedock2

onix

Banner felixir

Banner lexus

Banner Lazne

Banner reviderm

Banner napoleon