Loading color scheme

Tvář, portrét a právo zvolit budoucnost…

První výstava svého druhu v Česku: „Koho budete volit? / Koho jste volili?“ malířky Lucie Gelemové v Českém pánském klubu Obecního domu osvěžila paměť a přiblížila návštěvníkům více než dvacet současných politiků v dvojrozměrném portrétu.


Ke skutečnému a jedinečnému projektu, jakým je tato výstava, Lucii inspiroval Václav Budinský. Výstavu zahájil Luboš Xaver Veselý a hudebně, okamžikem prožitku, uvedl Felix Slováček.
„Výstava sama dává prostor pohlédnout na politiky prizmatem portrétu a v osobním zamyšlení zhodnotit klady a zápory jejich zvolení a ,darování‘ moci rozhodovat o příštím osudu našeho státu. Toto rozhodování má vždy dvě misky vah, dobro a zlo, které volíme našimi hlasy pro generace další a po určitém čase i osobní otázku, na které misce těchto vah jsi stál, stojíš a co si pamatuješ, víš a co jsi zapomněl. S těmito otázkami by měli přicházet diváci do prostoru výstavní síně. Ony by měly být pozváním k vlastní odpovědi a rozhodnutím po zhlédnutí díla. V parafrázi: ,Viděl jsem, přemýšlel jsem a s vnitřním přesvědčením odcházím‘ – stejně jako se odchází z chrámu. Vnitřně přesvědčen a čistý. Naplní-li výstava tento jediný bod, mimo vysoce estetický zážitek, je první a je více než úspěšná,“ napsal o výstavě František Mareš.

AKTUÁLNÍ ČÍSLO

Naši partneři

komora clen

Audi

smart 270x371 02

Paliy

Banner LaVino

Banner cafedock

Banner cafedock2

onix

Banner felixir

Banner lexus

Banner Lazne

Banner reviderm

Banner napoleon