Loading color scheme

Martin Málek

Malíř a kreslíř

Jak dlouho se zabýváte uměleckou tvorbou?
Už odmalička jsem se zajímal o malování, kresbu a kreativní činnosti. Vystudoval jsem Střední uměleckoprůmyslovou školu sklářskou ve Valašském Meziříčí, odkud pocházím.

Kde hledáte inspiraci?
Ve svých 25 letech jsem se odstěhoval do hlavního města Prahy. To mě svým kouzlem, ruchem, tajemstvím a možností setkávat se s novými lidmi natolik uchvátilo, že jsem se tu usadil trvale. Zde jsem se našel.

Co je pro vás umění?
Únik od reality. Prostor, kde může člověk vypnout. Neohlížet se na ostatní, ale být sám sebou. Dát si sluchátka do uší, pustit si svou oblíbenou hudbu a nechat čas volně plynout. Nemám rád, když jsem při práci rušen. Ve výsledku neočekávám pochvalu, ale objektivní kritiku, která mne tak může motivovat k ještě lepší práci.

Jaké jsou vyhlídky pro blízkou budoucnost?
Rád bych navázal spolupráci s někým, kdo se prodejem umění zabývá. S někým, kdo se stane mým mentorem, prodejcem a obchodním partnerem. Nechci jít jediným či konkrétním uměleckým směrem. Život a vnější podněty dávají tolik možností, jak se v umění rozvíjet. Doufám, že budoucnost ukáže, že mám skutečný talent. Lidé se v mých pracích najdou a projeví další zájem zútulnit si prostředí kolem sebe.

Vaše tajemství úspěchu?
Snažím se být pozitivní a řídím se heslem „Nad nikým se nepovyšuj, ale ani se před nikým neponižuj“. Vždy se snažím chovat k lidem tak, jak nejlépe umím. Vše se nám jednou vrátí zpátky. Překážky, které se mi do života vkrádají, se snažím brát jako výzvu.

AKTUÁLNÍ ČÍSLO

Naši partneři

komora clen

Audi

smart 270x371 02

Paliy

Banner LaVino

Banner cafedock

Banner cafedock2

onix

Banner felixir

Banner lexus

Banner Lazne

Banner reviderm

Banner napoleon