Loading color scheme

František Školník

Školník.art

Jak dlouho působí vaše firma na trhu?
Dalo by se říci, že od roku 1944. To je totiž rok, kdy se narodil můj otec Jiří Školník, na jehož celoživotní práci pod značkou ŠKOLNÍK.art navazuji. Myšlenka výroby a prodeje reprodukcí jeho obrazů však dozrála před rokem. Dlouho jsem přemýšlel, jak dostat obrazy do domácností a mezi širší veřejnost. A loňské jaro přineslo několik impulzů, díky kterým jsem představu zhmotnil a vydal se touto cestou a zamiloval si ji.

Jaké jsou vyhlídky pro blízkou budoucnost?
V květnu nás čeká již druhá výstava v tomto roce a moc se na ni těším. Vernisáž výstavy proběhne 27. 5. 2022 v prostorách Muzea Salvador Dalí – Enigma v pražské Opletalově ulici. Kromě reprodukcí budou na místě k prodeji i vybrané originály. Po 49 letech bude vystaven i obraz Cirkus Tichý z roku 1972, který je často vnímán jako tátovo životní dílo.

Doufám, že jednou budu moci usínat s pocitem, že jsem vrátil tátovi slávu jeho jména a vytvořil na trhu silné povědomí o tom, jak skvělé je mít doma opravdové obrazy. A to platí nejen pro sběratele umění, ale i pro širší veřejnost, například ve formě špičkových reprodukcí.

Vaše tajemství úspěchu?
Mít štěstí. Ale zároveň nečekat na zázrak (moc se mi líbí definice, že štěstí je, když příležitost potká připraveného).
Až štěstí přijde, tak na něm začít pořádně pracovat. Obklopit se lidmi, kteří vám věří, důvěřovat jejich zkušenostem a vážit si jejich času a zápalu pro vaší vizi.

AKTUÁLNÍ ČÍSLO

Naši partneři

komora clen

Audi

smart 270x371 02

Paliy

Banner LaVino

Banner cafedock

Banner cafedock2

onix

Banner felixir

Banner lexus

Banner Lazne

Banner reviderm

Banner napoleon