Loading color scheme

Sbor, který ovládá všechno

Čas se zastavil. Cítím teplo v rukou, zahřívají se stále víc. Alexey Kleptsin kouzlí se svými zpěváky a začíná usměrňovat můj dech – dýchám v rytmu jeho rukou a rtů. Pravě teď zpívají něco mimořádně krásného… Tak

Bolest a únava mi sklouzávají dolů k nohám a doslova padají jako ocelový řetěz z hrudi. Chci dýchat, dýchat dlouho, ne tak jako dříve. Při pohledu na ně se chci stát svatou, stát se hvězdou, obejmout celý svět, přestat se trápit a v hlavě si všechno uspořádat.

Jejich hlasy a dirigentovy ruce nikoho ani na sekundu nepouštějí, naopak zavlékají do světa harmonie a dokonalosti.

Teď zpívají Suliko. Přenáším se do hor, cítím ten vzduch a vidím ty řeky. Zajímá mě, odkud berou tolik barev, aby mohli vytvořit tak nádhernou a živou krajinu. Dokonce mám strach se podívat do stran, aby nerušila ty, jež jsou vedle mě, stejně jako já tají dech a jsou někde daleko, ve světě snů a fantazie. Nechci narušit jejich blaženost.

Jsou to hudebníci, kteří uvidí celý svět. A i svět je jistě uslyší. V jejich hudbě jsou osudy celého světa. Zdá se, že všechno je jim podřízeno.

V profesionálním kolektivu, jímž se Praha může pochlubit, jsou neuvěřitelně krásné a vysoké tenory, šťavnaté sexy barytony a nejhlubší basy, které jsou schopny ukázat čirost a přísnost klasiky, elán a šíře ruské písně, rachot a drive rocku, rytmus, puls a swing jazzu.

Když Kleptsin skládá hudbu, představuje si oči miliard lidí, jež odrážejí světlo jeho otevřené a čisté duše. Jen poslouchejte, jak zní jeho hudba v podání Pražského mužského komorního sboru, která k němu přichází nejen ve spánku, ve šplouchání vody a šustění listů, ale také v řevu motorů a hučení továrních komínů. Je naplněná mimořádnou výší a soucitem, ale co je nejdůležitější – útěchou. Jeho duše je poznamenána Bohem, doslova i obrazně. I nám nezbývá nic jiného než skromně sledovat, jak řídí jeho ruku.

AKTUÁLNÍ ČÍSLO

Naši partneři

komora clen

Audi

smart 270x371 02

Paliy

Banner LaVino

Banner cafedock

Banner cafedock2

onix

Banner felixir

Banner lexus

Banner Lazne

Banner reviderm

Banner napoleon