Loading color scheme

Umělecký projekt plný nevšedních zážitků

„Fassati Art Festival zahájil sezonu 2019 dubnovým galavečerem, který se zaměřil na téma Pocta českému umění. Byl velmi úspěšný a těšil se velkému zájmu,“ říká spokojená zakladatelka festivalu a sopranistka Markéta Fassati.

„Také prostory byly zvoleny ideálně! Historické sály pražské Staroměstské radnice zdobily obrazy od českých světově uznávaných malířů, jakými jsou Jan Zrzavý, Josef Šíma či osobně přítomný Hynek Martinec. Tato výstava byla připravena hlavním uměleckým partnerem, aukční síní Adolf Loos Apartment and Gallery, a každé dílo bylo hostům představeno kurátory.“

Dále hosté mohli vidět unikátní výstavu historických artefaktů České pošty, jako jsou návrhy známek od samotného Alfonse Muchy a dalších. Koncertní vystoupení sopranistky Markéty Fassati, klavíristy Štěpána Kose a harfového kvarteta Prah-a-harP přiblížilo díla skladatelů Antonína Dvořáka, Bedřicha Smetany, Vítězslava Nováka a mnoha dalších. Klavír Spirio z dílny Steinway & Sons, laskavě zapůjčený firmou Drnek Piana, rozezněl Brožíkův sál. Večerem provázel moderátor Martin Severa. Delikatesy byly opět připraveny ve spolupráci s Potravinovou bankou, nyní v partnerství s organizací Slow Food Prague. Vynikající káva Dallmayr či islandská voda Aqua Angels a výborná vína z vinařství Sonberk také hostům vyčarovaly úsměv na rtech. „Velké poděkování patří generálnímu partnerovi, investiční společnosti RP Invest a jejich pražskému stomatologickému centru DesignDent. V neposlední řadě děkuji Derma Medical Clinic a samozřejmě Magistrátu hl. m. Prahy za laskavé zapůjčení Staroměstské radnice,“ dodává hostitelka Markéta Fassati.

Více informací na www.fassatiartfestival.com.

AKTUÁLNÍ ČÍSLO

Naši partneři

komora clen

Audi

smart 270x371 02

Paliy

Banner LaVino

Banner cafedock

Banner cafedock2

onix

Banner felixir

Banner lexus

Banner Lazne

Banner reviderm

Banner napoleon